5 praktische tools die jou kunnen helpen

Je hebt er misschien weleens iets van gehoord of gelezen. Tools; mensen die online werken maken er veel gebruik van. Ze helpen je om je werk effici├źnter te kunnen uitvoeren. Er zijn er ontzettend veel en ik deel vandaag mijn favorieten met je.

Trello

Een planningstool die zorgt dat je overzicht kunt houden rondom al je werkzaamheden. Je kunt verschillende borden aanmaken en daarop plaats je kaarten. Ik heb bijvoorbeeld een bord waarop al mijn klanten een eigen kaart hebben. Per klant kan ik dan aangeven wat ik doe, heb gedaan of nog wil gaan doen.

Zodra ik een bepaald onderdeel gedaan heb, haal ik het van de kaart af.
Je kunt borden ook delen met elkaar, waardoor samenwerken makkelijker wordt. Er zijn enorm veel mogelijkheden binnen deze tool. Als je dol bent op "to-do lijstjes" maken (en vooral afstrepen) dan vind je dit fantastisch! ;-)

www.trello.com

Canva

Een grafische tool die je kunt gebruiken om stories, plaatjes, posters, e-books e.d. te ontwerpen. In de gratis versie heb je al heel veel mogelijkheden. Deze tool kun je heel goed inzetten om je branding te verbeteren. Je kunt alles maken in je eigen huisstijl; heel erg fijn.

Ook in Canva kun je met klanten samenwerken. Je kunt afbeeldingen, lettertypes en de huisstijlkleuren delen. Ontzettend handig en tijdsbesparend!

www.canva.com

Buffer

Ik gebruik deze tool om mijn social media berichten vooraf in te plannen. Op maandagochtend plan ik in twee uur tijd al mijn berichten in voor mijn verschillende social media. Ik hoef hier de rest van de week niet over na te denken.
Je kunt in de gratis versie voor 3 kanalen inplannen. Ook voor klanten werk ik hiermee. Het is lekker overzichtelijk en daar houd ik van!

www.buffer.com

Toggl

Toggl is mijn urensysteem. In deze tool kan ik per klant mijn uren bijhouden. Aan het einde van de maand draai ik een report uit via Excel en kan ik dus netjes laten zien hoelang ik voor hem/ haar gewerkt heb en waaraan.

www.toggl.com

1Password

Een hele belangrijke! Deze tool houdt al mijn wachtwoorden bij. Op deze manier kan ik voor al mijn klanten en mezelf overal veilige wachtwoorden gebruiken, maar hoef ik ze niet zelf te onthouden. Het fijne van deze tool dat je er ook een familie account in kunt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld ook wachtwoorden delen met je partner.

www.1password.com

Maak jij al gebruik van tools? Ik ben erg benieuwd of ik nog tools mis in "mijn gereedschapskist". Laat het me vooral weten als jouw favoriet hier niet tussen staat. Mocht je er nog geen gebruik van maken, dan hoop ik dat ik je geïnspireerd heb om er wel mee aan de slag te gaan.

Wil je hier meer over weten, dan mag je altijd contact met me opnemen!