6 Tekenen dat je een virtueel assistent nodig hebt.

Als ondernemer heb je het druk met heel veel taken. En veel zelfstandigen hebben een paar dezelfde karaktertrekken;

  • Ze willen alles zelf doen.
  • Ze willen alles heel erg goed doen.

En daar wringt vaak de schoen, want er zijn zoveel werkzaamheden op verschillende gebieden dat het niet reëel is om dat van jezelf te verwachten.

Een andere eigenschap van ondernemers is vaak dat ze wat aan de eigenwijze kant zijn en dat vervolgens toch gaan doen. Meestal houden ze dat ook een tijd(je) vol, maar er komt een moment dat de bom barst.

Ergens leveren ze dan toch in. Of op werk-, of op privégebied. Ontzettend zonde, want het is echt niet nodig. Hieronder vind je 6 tekenen dat je een virtueel assistent nodig hebt.

 

1. Je komt tijd tekort

Eigenlijk ben je continu met je werk bezig. Je kunt hele dagen werken, want er ligt altijd genoeg wat je kunt doen. Een dag heeft maar 24 uur en dat is voor jou te weinig. Pauze? Nee joh! Levert die tijd die je investeert ook veel op? Zijn al die uren declarabel of zitten er stiekem ook wat uren in die geen direct geld opleveren?

2. Je doet taken die moeten, maar waar je echt niet blij van wordt.

Ondernemen bevat vele facetten en zoals bij alles; het ene gedeelte vind je leuker om te doen dan het andere. De één is dol op sales, de ander op online marketing en er zijn mensen die ontzettend blij worden van cijfertjes en financiën. Zo zijn er nog meer categorieën van werkzaamheden te noemen natuurlijk.

Feit is dat als je iets doet waar je geen energie van krijgt je er vaak langer over doet, je fouten gaat maken of dat je het uiteindelijk gewoon helemaal laat zitten. Doe de dingen waar je blij van wordt en kijk welke dingen je kunt uitbesteden. Wellicht doet diegene het zelfs beter omdat zij het wel leuk vindt om te doen en omdat ze gewoonweg meer kennis in huis heeft over dat onderdeel.

3. Er blijven dingen liggen

Door de waan van alle dag gebeurt het regelmatig dat er taken blijven liggen. Het is geen kwade opzet en je doet je best, maar het lukt gewoon niet altijd. Daardoor blijf je achter de feiten aanlopen en stapelt het werk zich als het ware op.

Welke dingen zijn het? Is het op een bepaald vlak? Bekijk voor jezelf of je een patroon kunt ontdekken. Is er een bepaald ondergeschoven kindje binnen jouw werkzaamheden?

4. De droom verloopt anders dan je dacht

Toen je startte met je eigen bedrijf was het idee dat je zelf je agenda kon bepalen en dat je meer vrijheid zou hebben. Je wilde groeien en had voor jezelf duidelijke doelen gesteld. Je visie was compleet helder. In de praktijk blijkt dat er veel routinetaken zijn die uitgevoerd moeten worden en dat er weinig/ geen tijd is om aan je bedrijf te werken. Groeien kan alleen als je een combinatie hebt van in en aan je bedrijf werken.

5. Vrije tijd? Wat is dat?

Het is al tijden geleden dat je de rust had om een boek te lezen. Tijd met je gezin? Oei, dat is ook alweer even geleden. Men zegt dat sporten en bewegen heel goed voor je is, maar je hebt dat al een tijdje niet meer kunnen doen.

Rust en ontspanning is enorm belangrijk. Misschien klinkt het als een cliché, maar je hebt dit echt nodig om op te laden zodat je gezond blijft. Natuurlijk zijn er drukkere momenten dat het misschien even lastiger is, maar dit soort dingen moeten gewoon passen binnen je agenda. Is dat niet het geval? Dan moet je naar een oplossing op zoek.

6. Je weet dat er hulp nodig is, maar dat kun je niet betalen

Oké, je weet dat het zo is, maar je hebt geen geldboom in de tuin. Iemand in dienst nemen is echt geen optie. Je bent een klein bedrijf en kunt die maandelijkse kosten er niet bij hebben.

Een VA is dan zeker een optie! Zij is niet in vaste dienst en dus tijdelijk in te huren. Het kan ook voor langere tijd, maar net wat jij fijn vindt.

Bekijk voor jezelf welke taken je graag zou uitbesteden. Waar verlies jij energie? Wat vind je echt niet leuk om te doen? Waar ben je niet goed in? Zijn er taken die moeten, maar die niet declarabel zijn? Als je weet welke taken het zijn, welk vakgebied is het dan?

Heb je stiekem zitten knikken tijdens bepaalde stukken? Is het herkenbaar? Blijf dan niet aanrommelen. Bepaal voor jezelf welke dingen je uit durft te besteden.

Een VA kan al voor een paar uur per week worden ingehuurd. Sommige VA’s kunnen meerdere taken oppakken, omdat ze op verschillende gebieden een specialisatie hebben. Daarnaast kun je een VA ook tijdelijk inhuren. Heb je haar maar 2 of 3 maanden nodig? Geen probleem! Ze is niet in vaste dienst en je betaalt alleen de uren dat ze voor jou aan het werk is. Jij kunt dan verder met je kerntaken. Meer declarabele uren maken, meer aan je bedrijf werken, meer van je vrije tijd genieten. Het is maar net wat jij nodig hebt.

Klinkt het interessant en wil je een vrijblijvend gesprek om te kijken of ik je (tijdelijk) kan helpen? Ga naar mijn contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een virtueel kopje koffie of thee!