De oplossing voor ongewenste mails in je outlook account

Iedereen met een e-mailadres heeft ermee te maken: spam. Die ongewenste e-mails die onze inboxen binnensluipen als ongenode gasten op een feestje.
Gekmakend hoeveel mailtjes er op een dag binnenkomen op dit moment.

Wat is spam?

Voordat we dieper ingaan op een spam-bestrijdingsstrategie, wat is spam eigenlijk? Spam is als die irritante verkoper die ongevraagd aan je deur verschijnt om je iets te verkopen wat je niet nodig hebt. In de digitale wereld zijn het e-mails die je inbox overspoelen met advertenties, frauduleuze aanbiedingen, vreemde verzoeken en andere onzin.

Filter magie

Hotmail, nu bekend als Outlook, is zich bewust van de dreiging van spam en heeft een aantal slimme trucs onder de motorkap om ervoor te zorgen dat je inbox zo schoon en netjes mogelijk blijft. Ze hebben slimme spamfilters, phising-detectie en de mails in je spammap worden na een tijdje automatisch verwijderd.
Op het moment lijkt de magie wel een beetje verdwenen, want in Postvak In komen steeds meer mailtjes binnen die daar niet horen.

Maar, er is een oplossing!

Na een hoop gegoogle vond ik op Tweakers een bericht wat ik nu met je ga delen om het op te lossen:

LET OP: je zult wel een paar keer per week in de map Ongewenste Mail moeten kijken want er gaan onvermijdelijk soms ook mails onterecht verplaatst worden.

Stap 1

Ga naar outlook en dan naar je Inbox. Rechtsboven zie je dan drie puntjes, klik daarop en dan op Regels en dan Regels beheren.

Stap 2

Kies dan voor "Nieuwe regel toevoegen" en vul het als volgt in voor spf=none:
Bij elke regel moet je een uitzondering toevoegen voor dkim=pass

Klik nu op Opslaan en dan Nieuwe regel toevoegen.

Stap 3

Herhaal dit voor dkim=none

Kies weer voor Opslaan en Nieuwe regel toevoegen.

Stap 4

Tot slot vor spf=fail.

Klik daarna weer op opslaan en dan ben je klaar!

Ik heb dit drie weken geleden toegepast in mijn eigen outlook account en sindsdien zijn er maar twee spamberichten doorheen geglipt.
Check in het begin wel dagelijks je ongewenste mail om te kijken of er geen belangrijke mails in die map komen, want je stelt het nu natuurlijk heel streng in.
Als je bij de mails, die onbedoeld in ongewenst komen, aangeeft dat het veilige afzenders zijn, dan komen ze de volgende keer gewoon weer in je Postvak In terecht.

Hierbij ook nog even een dikke dank je wel aan 'Sendak239' die op Tweakers deze gouden tip deelde!