Druk, druk, druk

Op dit moment sta ik nog voor de klas. Twee dagen van de week mag ik juf zijn van een fantastische groep 4-5. De afgelopen weken zijn enorm druk; eigenlijk een beetje te druk. De opleiding, het opzetten van het bedrijf, lesgeven, rapporten maken, oudergesprekken voorbereiden, mijn eigen gezin en dan ook nog een beetje gezellig in de omgang zijn ;-)

Er beginnen nu ook mensen te vragen: Heb je geen spijt dat je niet "gewoon" meteen gestopt bent met het onderwijs? Dat had vast meer rust gegeven.
Ik denk dus van niet. Deze periode is inderdaad best wat chaotisch, maar ik heb deze tijd ook nodig om aan het idee te wennen dat ik straks afscheid ga nemen van school, de kinderen, mijn collega's en ook hele fijne ouders. Halverwege een jaar opstappen past niet bij mij. Ik kan dat niet doen tegenover mijn klas, mijn fijne duo-collega en de school. Mijn ouders hebben me altijd geleerd: je maakt eerst af waar je aan begonnen bent, voor je aan iets nieuws begint.

Al heb ik stiekem ook weleens gedacht de afgelopen weken; misschien ben ik zelf wel toe aan een VA...