Thuiswerktips met kinderen om je heen.

Toen kreeg thuiswerken ineens een heel andere lading…

Na de ingrijpende maatregelen van onze regering zijn er ineens veel ouders die noodgedwongen thuis moeten werken. In mijn omgeving hoor ik dat het lastig werken is, terwijl je ook thuisonderwijs probeert te geven aan 1 of meerdere kinderen.

Hier wat tips:

  • Maak een dagritmebord en bespreek met je kind(eren) hoe de dag eruit gaat zien. De meesten zijn dol op structuur! Bouw momenten in dat ze echt zelfstandig bezig zijn, dan kun je zelf ook wat doen.
  • Maak de tijd visueel. Gebruik een kookwekker of een gratis app, zodat kinderen kunnen zien hoelang iets duurt. Doen we op school ook.
  • Accepteer dat de dingen nu anders lopen dan normaal. Pas je eigen werkschema daarop aan. Is het mogelijk om ’s avonds nu wat te doen? Of juist vroeg in de ochtend als de kinderen nog op bed liggen?
  • Scholen hebben ouders richting proberen te geven hoe ze met hun kind aan het werk kunnen. Bedenk dat alles leerzaam kan zijn. Niet alleen achter de computer, maar ook het bakken van koekjes, het spelen van een bordspel, buiten in de tuin spelen, tekenen, schilderen, kleien.